Pengikut

Hack Candy Crush Dengan Google Chrome | Cheat Engine 6.2

1. Clik link bawah dan download Cheat Engine 6.2
    Cheat Engine Download



2. Selesai download, Install yer..
 Peringatan!!! - pilih ' CUSTOM INSTALL' dan 'UNTICK ALL'

3. Dah siap Install dah boleh buka

              

- rupa dia macam ni



ok  kalau, nak guna sisitem nie kita kena tahu sikit pasal proses untuk google chrome. Kalau salah, mungkin proses nie tak menjadi. aku akan bagi tips yang mudah. Mula mula kita kena ambil calculator yang ada kat windows ( buka start menu > accessories > Calculator )

macam nie.....



lepas tu klik - 'view' - 'programmer'



lepas klik programmer dia akan jadi gini



nota : pastikan calculator ini di klik "dec" iaitu decimal

lepas tu buka google chrome, buka candy crush dan tekan 'shfit'+'esc'



dalam 'task manager GC ( google chrome ) nie cari PLUG-INSHOCKWAVE FLASH...
ok tengok nombor process ID dia. Ingat no tu..



ok, contoh no 5620 tu, sekarang pergi calculator tadi dan masukkan no 5620 tu.. dan klik "hec"
dan no tu akan bertukar macam nie. no nie tak sama setiap kali kita buka dan tutup GC dia akan bertukar.



note : takkisah no tu macam mana yang penting tukarkan dari Dec - Hec... ok... kadang kadang no akan jadi no..tak kisah ok.

Lepas tu pergi kat program CHEAT ENGINE tu dan klik gambar ni.  kat atas tu. dan akan keluar macam nie



cari format google chrome yang ada no 15F4 macam bawah ni... klik open



Kalau dah pilih proses dia kan jadi macam nie..



Sekarang pergi candy crush dan start level....( INGAT ***)



tengok no dengan markah.. candy crushkan banyak level.. ada kena clearkan jeli ada masa ada bawak buah turun..ada bom.. tapi sekarang kita buat yang move dan jeli dulu, kebanyankkannya kita kena adjust pergerakan atau move.. kalau masa kita kena adjust markah yang dia nak untuk pass level tu. tapi sekarang kita buat move dulu.. senang jer..

mula-mula kita tengok move dia berapa???.. 25 kan.... masukkan dalam cheat engine macam nie, lepas tu tekan "FIRST SCAN"



dan dia akan jadi gini adress dengan value akan jadi banyak, kita tak mau banyak  nak sikit jer so kena buat lagi ikut arahan seterusnya



lepas tu pergi balik candy crush buat satu move



bila move tadi dah jadi "24" masukkan jumlah 24 tu dalam cheat engine dan tekan "NEXT SCAN"

dan akan jadi macam nie

untuk "clear jelly" dan yang laian dia akan tinggal satu atau dua address dan velue sahaja..

TAPI UNTUK MASA dia akan jadi 3 atau 4 address .



highlight dua dua atau tekan "ctrl +A " lepas tu tekan arrow merah tu..



bila dah turun bawah, jadi macam nie



highlight balik atau " ctrl +A" yang bawah tu.. tekan "Enter"
Masukkan nak berapa move..

TAPI KENA INGAT MOVE SAMPAI NO 999 sahaja..lebih x boleh..

lepastu bila dah berjaya move kita di candy crush akan bertambah... habis kan lah 999 move tu, kalau dah habis banyak la bonus yang dapat.




ok bila masuk level baru kena ulang langkah *** tapi kenalah clearkan dulu code yang lama..
klik bulatan merah bawah dan klik "YES" lepastu ulang langkah ***



ok, untuk masa, kita kena buat cepat sebelum masa habis, apa yang perlu kita ubah ialah markah, tengok dia nak berapa markah untuk lepas level tu,

pertama sekali biarkan "cheat Engine" kosong dan buat pergerakan pertama dalam candy crush. bila dah dapat "point" atau "markah" yang pertama, masukkan dan scan... buat pergerakan kedua dan masukkan markah terbaru dan klik "next Scan"...

biasanya untuk masa, adress akan keluar 3 atau 4 dalam cheat engine... ambil semua dengan ulang langkah yang sama "ctrl+A" enter dan masukkan jumlah yang kita nak berapa.... TAPI TAK SEMUA BOLEH BERGANTUNG PADA PROGRAM NIE, KENA ADA USAHA DAN KRETIVITI SENDIRI JUGA YERK...

CUBA...CUBA DAN CUBA SAMPAI BERJAYA.......

KALAU TAK FAHAM BOEH TANYA....DAN KALAU BOLEH TOLONG SAYA, TOLONG BAGI FEEDBACK KLAU BOLEH YER TQ....















Previous
Next Post »