Rabu, 4 Mei 2011

SPRM patut dipuji | SHAHAZRIN.COM


Salam semua, saya kembali buat sementara menghiasai bloglist korang.. OK.. malas nak cerita pasal blog sangat.. sebab banyak sangat ilmu yang kita dapat kutip dalam alam maya nie.. apapun untuk blogger baru.. Selamat berblog yer.

Akhir-akhir ini kita di kejutkan dengan pendedahan yang di buat oleh SPRM tentang pelbagai operasi yang dijalankan untuk kebaikan Negara dan kita bersama. Kesungguhan pihak SPRM ini patut di puji. Operasi yang saya anggap sangat tegas ini memberi impak yang sangat besar dalam penugasan kakitangan awam atau swasta buat masa ini.

Ketegasan SPRM ini tanpa mengira status, pangkat dan dari sektor mana merupakan suatu perkembangan yang positif untuk kita semua. Akan tetapi, bagi pemerhatian saya. Selagi ada perkara yang rasanya merosakkan permandangan mata ialah tentang pelbagai masalah sosial dan juga keruntuhan akhlak, perjuangan yang SPRM tunjukkan ini masih belum selesai.

Paling ketara ialah pelacuran @ urut yang diurut dari hujung rambut sampai hujung kaki, judi internet, cetak rompak dan pelbagai kesalahan yang sepatutnya boleh dibentung dengan ketegasan undang-undang negara Malaysia masih berleluasa. Dan kesalahan yang sentiasa berterusan dan masih belum tiada penghujunya perlulah diberi hukuman yang paling tegas supaya Penguatkuasaan Undang-undang di Malaysia betul-betul berkesa dan terkesan pada masyarakat amnya.

Apapun syabas SPRM atas usaha yang dilakukan... dan teruskan usaha ikhlas anda demi mendidik bangsa supaya menjadi lebih berguna dimasa kan datang.


note: Artikel ini hanyalah suara peribadi penulis blog.. Nasihat dari anda sangat dihargai.
This entry was posted in

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...