Jumaat, 15 Oktober 2010

Hina Sultan????

Tengok keratan akhbar nie... tak patut betul dia orang buat macam nie... "Raja dan Rakyat Berpisah Tiada"... JOHOR BAHRU – Polis telah memulakan siasatan terhadap individu yang didakwa menghina Sultan Johor, Sultan Ibrahim menerusi laman Facebook berhubung pengurniaan kenderaan milik baginda kepada Polis Diraja Malaysia (PDRM) pada Isnin lepas.
Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff berkata, siasatan dibuat selepas polis menerima satu laporan mengenai laman Facebook itu pada 4.33 petang semalam di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan.
"Kita beri jaminan akan siasat laman sosial ini yang dilaporkan mengandungi maklumat palsu. Jika ada unsur hasutan, siasatan akan dijalankan dan kita akan serahkan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk tindakan lanjut,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.
Mohd Mokhtar berkata, bagi mengelak pengendali laman itu daripada dikesan, individu berkenaan meletakkan gambar profil seorang wanita bagi mengelirukan pengguna Facebook dan pihak berkuasa. – Bernama

This entry was posted in

1 ulasan:

  1. agak susah nak kesan sekiranya akaun fb tu akaun baru,juga dibuat dicc kerana jejak tiada

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...