Jumaat, 28 Mac 2014

TIADA BUKTI PILOT TERLIBAT | FBI tak jumpa bukti

Kuala Lumpur: Biro Siasatan Persekutuan (FBI) tidak menemui sebarang bukti yang boleh mengaitkan juruterbang MH370 dengan kehilangan pesawat itu, lapor New York Times.
Perkara itu didedahkan dua pegawai penyiasatnya selepas FBI menyiasat cakera keras dan simulator penerbangan yang diambil dari rumah kedua-dua juruterbang MH370 di Malaysia.
Menurut jurucakap FBI Michael Kortan, buat masa ini biro berkenaan tidak akan berkongsi maklumat kerana siasatan lanjut masih dijalankan.

Walaupun pasukan penyiasat tertumpu kepada juruterbang pesawat MH370, namun tiada bukti menunjukkan bahawa mereka yang terlibat dalam kes kehilangan pesawat MH370.

Seorang bekas pegawai penguatkuasa undang-undang kanan berkata, sekalipun maklumat dari cakera keras milik juruterbang MH370 yang diperolehi FBI mungkin sedikit, namun informasi sedemikian mungkin dapat membantu kerajaan Malaysia dalam merungkai misteri kehilangan MH370. - NYT

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/FBItakjumpabukti//Article/index_html
note: jangan main tuduh2 jer... buktikan.. dan sekarang dah terbukti..insan ini tiada kaitan dengan fitnah yang telah dilemparkan, harap pihak yang terlibat memohon maaf pada keluarga Kapten..

0 Komen:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...