Khamis, 20 Mac 2014

MH370: AMSA gagal mencari objek berukuran 24 meter

MH370: Object detected in oceanKUALA LUMPUR: Cuaca mendung dan jarak penglihatan terhad menjejaskan operasi mencari objek yang terapung di Lautan Hindi yang dipercayai boleh membantu siasatan mengesan pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu

Menerusi akaun Twitter rasmi Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA), @AMSA_News, ia berkata bahawa pesawat tentera udara Australia (RAAF), Orion, gagal mengesan objek berukuran 24 meter itu.

Namun pesawat lain akan diterbangkan untuk meneruskan usaha mencari pesawat MH370:

Awal hari ini, pihakAMSAmengesahakan objek berkenaan terapung di Lautan Hindi namun menekankan bahawa objek-objek berkenaan mungkin tiada kaitan dengan pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac.

Semetara itu, pada sidang media di Hotel Sama-Sama, Pemangku Menteri PengangkutanDatuk Seri Hishammuddin Husseinberkata penemuan dua objek oleh satelit Australia boleh dipercayai namun ia masih belum dapat disahkan.

Pesawat Boeing 777-200ER milik Malaysia Airlines (MAS) dalam penerbangan ke Beijing dilaporkan hilang sejak awal pagi Sabtu dan masih belum ditemui sehingga hari ini.

Berita mula diterbitkan pada: Mac 20, 2014 19:56 (MYT)

Read more at:http://www.astroawani.com/news/show/mh370-amsa-gagal-mencari-objek-berukuran-24-meter-32202?cp.

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...