Khamis, 20 Mac 2014

Operasi AMSA diteruskan pada Jumaat, cuaca menjejaskan pencarian objek
  KUALA LUMPUR: Operasi mencari dan menyelamat (SAR) di kawasan Australia untuk pesawat Malaysia Airlines MH370 di kawasan Lautan Hindi tamat untuk hari ini sebelum disambung esok.

  Menurut laman web Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA), empat kapal terbang digunakan untuk meliputi kawasan seluas 23,000 kilometer persegi, 2500 kilometer daya barat Perth.

  Dua pesawat tentera udara Australia (RAAF), Orion dan Hercules, kapal P8 Poseidon milik Amerika Syarikat dan pesawat tentera udara New Zealand Orion digunakan dalam misi ini.

  AMSAjuga melaporkan bahawa cuaca mendung dan jarak penglihatan terhad menjejaskan operasi mencari objek yang terapung di Lautan Hindi

  Awal hari ini, pihak AMSA mengesahakan objek berkenaanterapung di Lautan Hindinamun menekankan bahawa objek-objek berkenaan mungkin tiada kaitan dengan pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac.

  Pada sidang media di Hotel Sama-Sama, Pemangku Menteri PengangkutanDatuk Seri Hishammuddin Hussein berkata penemuan dua objek oleh satelit Australia boleh dipercayai namun ia masih belum dapat disahkan.

  Berita mula diterbitkan pada: Mac 20, 2014 22:21 (MYT)

  0 Komen:

  Catat Ulasan

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...