Jumaat, 26 Jun 2015

Bunuh 8 bayi bimbang hasil sumbang dengan bapa


Paris: Seorang wanita mula dibicarakan hari ini di mahkamah di Douai, selatan Perancis, dengan dakwaan mencekik lapan anaknya yang baru dilahirkan hingga mati kerana bimbang bayi terbabit adalah hasil hubungan sumbang dengan bapanya.

Dominique Cottrez, 51, menghadapi berapa tuduhan membunuh yang membawa hukuman penjara seumur hidup.

Kes itu menggemparkan Perancis apabila mayat bayi terbabit ditemui di kampung asal Cottrez pada 2010.

Wanita itu yang mempunyai dua anak perempuan, memberitahu polis selama lebih satu dekad dia hamil beberapa kali dan kemudian membunuh anak yang dilahirkan itu kerana bimbang ia hasil hubungan dengan bapanya.

Tubuh Cottrez yang gemuk membolehkannya menyorok kehamilannya yang tidak disedari suami, anak, jiran, rakan serta doktor hospital berhampiran. Pakar forensik, psikiatrik, polis dan saksi, termasuk suami, anak dan saudara-mara wanita itu akan memberi keterangan.

Cottrez yang bekerja sebagai pembantu jururawat, memberitahu polis dia dirogol bapanya ketika berusia lapan tahun dan kejadian itu berulang banyak kali sehingga dia remaja.

Selepas itu mereka menjalin hubungan sumbang mahram termasuk selepas dia berkahwin dan memberitahu lebih menyintai bapanya berbanding suami. Bapanya meninggal dunia pada 2007.

Antara saksi yang memberi keterangan hari ini ialah Leonard Meriaux yang memberi rumah keluarga Cottrez serta menemui mayat pertama di halaman rumah berkenaan pada 2010. Polis kemudian menemui tujuh lagi mayat, termasuk enam dalam garaj. - AP


0 Komen:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...