Khamis, 18 Jun 2015

Kes saman bekas pengurus terhadap Zizan bermula 10 Ogos


Image result for zizan dan pengurus marina juki

KUALA LUMPUR 18 Jun - Kes saman terhadap pelawak dan pelakon terkenal, Zizan Razak oleh bekas pe­ngurusnya, Marina Juki berhubung dakwaan pelanggaran kontrak perjanjian akan dibicarakan di Mahkamah Sesyen di sini selama tiga hari bermula 10 Ogos ini.

Peguam, Wan Nurliyana Abdul Rahman yang mewakili Marina hari ini memberitahu pemberita, tarikh perbicaraan itu ditetapkan oleh Hakim Hassan Abdul Ghani ketika pengurusan kes tersebut pada 26 Mei lalu.

Sebelum perbicaraan, menurut Wan Nurliyana, mahkamah menetapkan 3 Ogos ini bagi pengurusan kes untuk pihak-pihak yang terlibat dalam saman itu memfailkan pernyataan saksi.

Marina selaku pihak plaintif memfailkan saman itu terhadap Zizan yang nama sebenarnya Mohd. Razizan Ab. Razak, 30, pada 5 November tahun lalu atas dakwaan pelawak terbabit telah menandatangani kontrak dengan sebuah syarikat televisyen berbayar sebelum kontrak bersama Wire Fame Entertainment Sdn. Bhd. (Wire Fame) tamat.

Tindakan tersebut, dakwa pihak plaintif telah menyebabkan beliau kehilangan komisen 15 peratus di atas pendapatan Zizan bermula Mei 2014 iaitu selepas pelawak terbabit menandatangani kontrak baharu.

Marina turut mendakwa, Zizan selaku pengarah syarikat Wire Fame juga enggan menandatangani cek pembayaran komisen bagi kerja-kerja yang telah dilakukan pada 2013 dan 2014.

Sehubungan itu, Marina menuntut ganti rugi khas sebanyak RM535,500 dan ganti rugi am yang akan ditaksirkan kemudian bagi kes pelanggaran kontrak. -UTUSAN ONLINE

- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/mahkamah/kes-saman-bekas-pengurus-terhadap-zizan-bermula-10-ogos-1.104269#sthash.MeRrWB4X.dpuf

0 Komen:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...