Rabu, 17 Jun 2015

Lelaki berpakaian wanita dijel sebulanKota Bharu: Dua lelaki berusia 29 dan 23 tahun masing-masing dijatuhi hukuman penjara sebulan dan denda RM1,000 atas kesalahan berpakaian seperti wanita.

Hakim Mohd Anwan Abdul Muttalib menjatuhkan hukuman itu selepas tertuduh Mohd Hafiz Jefery, 29, atau lebih dikenali sebagai 'Kajol' dan rakannya Mohamad Hasbullah Md Sabi, 23, mengaku bersalah atas pertuduhan berkenaan yang dibacakan di Mahkamah Syariah, di sini.

Mohd Anwan juga memutuskan denda RM1,000 seorang kepada tujuh tertuduh lain yang mengaku bersalah terhadap pertuduhan sama atau penjara tiga bulan jika gagal membayar denda.

Mengikut pertuduhan, Mohd Hafiz dan Mohamad Hasbullah bersama tujuh yang lain iaitu Mohd Nasrul Akmal Mohd Anuar Musardar, 31; Zulkifli Yusof, 39; Wan Mohammad Ariffin Wan Osman, 22; Muhamad Syahrul Nizam Rosli, 21; Syahrul Azree Yusoff, 22; Mohamad Azim Samsuddin, 25; dan Muhamad Faizal Mohd Nasir, 23, didakwa berlagak seperti perempuan dan berpakaian wanita ketika ditahan di tingkat dua sebuah hotel di Jalan Kuala Krai, di sini, 10.45 malam semalam.

Tertuduh ditahan penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan dan Majlis Perbandaran Kota Bharu yang menjalankan operasi.

Untuk kesalahan itu, tertuduh didakwa mengikut Seksyen 7 Kanun Jenayah Syariah No 2/85 Negeri Kelantan yang membawa hukuman denda sehingga RM1,000 dan penjara sehingga enam bulan atau kedua-duanya sekali.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/58393#sthash.CoF9hGH7.dpuf

0 Komen:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...