About

Followers

Wednesday, January 18, 2012

Aku Pernah Main....

cari kat google
Salam semua, mingimbau kembali beberapa permainan yang penah aku main masa kecik-kecik dulu.. kat bawah nie aku senaraikan beberapa permainan, korang macam mana pulak????Mungkin ada yang tertinggal sebab tengah recall lagi...

GULI
memang ini antara game yang aku suka... duit belanja sekolah simpan nak beli guli.. bila bosan dah x nak main simpan dalam aquarium....

CONGKAK
Yang kayu tu tak best.... duduk bawah rumah korek tanah buat lubang... main pun pakai biji getah.. yang i aku campion tau... sebab dah pandai kira buah.. so menang jer la.. haha

KONDA KONDI
aku akan masuk dalam kawasan semak untuk cari kayu yang sesuai..lepas kawan aku berdarah dahu dia kena kayu aku takut nak main...

RONDES
Pukul bola tenis dengan kayu dan lari untuk dapat point..best...

GASING
Dari gasing Cina sampai gasing melayu aku dah cuba...ZIP!!!!!

MAIN NYOROK2....
Atas poko ialah tempat paling sesuai untuk sembunyi... duk diam-diam walaupun kena giit semut

LAYANG-LAYANG
Buat sendirila..man main beli2nie.. x best.. tapi benang jahit mak aku habis la aku kerjakan...

GALAH PANJANG
Aku memang suka sukan yang lasak dan egresif....

ZERO PEN
Permainnan getah ini pun aku perna cuba...

BLUE BLACK
Pun pakai getah, aku suka main ngan kawan-kawan perempuan... hehehe

BATU SEREMBAN
aku pun main, dah dapat b poin 200 -300 boring

DAUN TERUP
Macam main judi... habis duit beli daun terup kartun yang panjang tu..

Aduh... banyak lagi nak sebut... apa pun bunyinya... kita dapata merasa permainan ini semua..kini anak-anak kita kan lebih sibuk dengan telefon, Facebook, PS2 da segala GADJET yang ada... zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling seronok.. sebab kita tak pikir pasal apa-apa termasuk update blog


rasa-rasa

4 Komen:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

tInGGaL JeJaK BlOgWaLKiNg AnDa dI SiNi