Pengikut

Tips sebelum Edit HTML | SHAHAZRIN.COM


Salam semua, amacam mood berblog.. ada baik.. kalau takda mood jangan paksa, kalau rasa memang dah blur dan tak tahu nak buat apa. G jer blog  www.benashaari.com tengok mcm mana dia buat blog.. tengok yang lepas2..  ataupun pergi jer blog mana-mana dan cuba perhatikan cara mereka post dan buat entri baru..

Kesempatan ini aku nak berpesan kepada blogger yang selalu inginkan perubahan atau nak menambah aplikasi kedalam blog dengan menambah kod @ edit Html atau dengan kata lain mengubah bentuk design templates. Perkara pertama yang anda perlu buat save atau backup templates sedia ada.. supaya nanti kalau kita tak suka dengan perubahan itu kita boleh kembali ke templates asal.

Kalau tak jumpa klik DESIGN--> Edit HTML --> backup n restore template --- > Before editing your template, you may want to save a copy of it. Download Full Template [ mesti dowload dulu ]. Kalau silap dan x save nanti menyesal... Ok setakat ini dulu...  Meh tengok saper yang hantar update kat aku tadi di FB....



♥ Farzana Farzanto ♥


Kenapa PEREMPUAN curang?




Previous
Next Post »

1 Komen:

Write Komen