Pengikut

Ayam grill madu

Ayam_bakar

Assalamualaikum.... selamat berpuasa buat semua, hari nie terasa macam nak makan ayam yang special sikit, tu yang dok buka blog masakan.. try serach kat MAT GEBU try nak cari resepi. tapi nampaknya hari nie nak try masak macam nie..simple jer, kalau xdan masak.. beli jer hahaha..




Bahan-bahan ( 4 orang )
500g ayam
1 kiub ayam
2 sudu besar kicap pekat manis
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar madu
( TUMBUK )
2 ulas bawang putih
1cm halia
1 sudu kecil lada hitam

Cara-cara
Bersih ayam. Kemudian gaul dengan semua bahan-bahan di atas.

Perap 30 minit atau lebih. Kemudian grill kan dalam microwave atau bakar

Previous
Next Post »