Pengikut

Cara aku berblog.

Petang nie aku nak bagi tau, macam mana aku nak cari dan nak pergi blog blogger yang baru nak kenal. Nak tambah kawan. Mula-mula kene buka yellow pagers.. gila ..  Mana ada, senang jer...
Macam mana aku jumpa eik?

1. Cahtbox 

Chatbox aku kat kanan page nie. Bila ada kawan-kawan yang singgah aku akan balas balik persinggahan abadi mereka semua.

2. Exchange Link

Kalau kawan-kawan ada exchange link kat page nie aku. Aku akan melawat, "mesti"

3. Followers

Siapa yang follow aku.. aku akan pergi page followers aku. Tapi ada follower yang follow x boleh dikesan blog dia, sebab profile dia tidak memaparkan link blog mereka.

4. Ben Ashaari.


image

Kenapa Ben? kat Page BA ada beribu blogger.. diulang beribu..bukan puluh atau ratus tau.. so memang banyak blogkan.( blogger yang lain pun sama mcm DTS )

5. Facebook.

Banyak group blogger kan? so cari la kat situ.. Kalau tak tahu, klik gambar group yang ada kat sebelah kiri page aku nie. Takpun search jer kat facebook blogger.. Banyak...

Aku pasti banyak lagi caranyakan. Yang pastinya kita tahu nak cari kawan-kawan blogger dimana. N kita ada cara masing-masing eik.. Korang rasa macam mana? Banyak yang kita perlu belajar. yang penting jangan tergopoh gapah n gelojoh. (kalau ada yang tersilap bagitau eik)

note: nantikan "apa yang aku buat bila pergi page blogger baru kenal"

~ enjoy ~
Previous
Next Post »

10 Komen

Write Komen